In kader van mijn graduaatsopleiding in IPSOC bijscholing, kreeg ik voor de module E-cultuur de opdracht om een blog bij te houden... Via deze weg zal ik jullie laten meegenieten van mijn reis in de wereld van de E-cultuur. Geef je ogen de kost, laat je hersenen kronkelen, wees kritish en leer vooral veel bij...

maandag 22 februari 2010

Ook getest op mensen: GAMEN

Ook getest op mensen neemt een leuke Genkse familie mee voor een dagje shoppen in een woonwarenhuis, waar de ouders (niet-gamers) het tijdens enkele tests opnemen tegen hun twee zonen (gamers). We testen hun visueel vermogen, ruimtelijk inzicht en probleemoplossend denken, allemaal vaardigheden die door het gamen zouden verbeteren.

Om het visueel vermogen te testen (de mate waarin je kan focussen in een omgeving vol chaos) tonen we onze proefpersonen enkele foto's van producten die her en der in het woonwarenhuis verspreid liggen, om die dan zo snel mogelijk te verzamelen. Om het ruimtelijk inzicht te testen moeten onze proefpersonen zo snel mogelijk alle verzamelde boodschappen in een auto laden, een soort van tetris 'in het echt'. Om het probleemoplossend denken te testen moeten ze één van hun boodschappen, een computermeubel, zo snel mogelijk in elkaar proberen te steken. De tekeningen op het bouwplannetje zijn wel in een andere volgorde én in spiegelbeeld geplaatst.

De eindstand is 2-1, de gamers winnen.

Gamen kan er dus zeker toe bijdragen om bepaalde vaardigheden die we ook in het dagelijks leven nodig hebben aan te scherpen.

Moest je deze aflevering gemist hebben, maak dan 7 minutjes tijd en herbekijk deze aflevering GRATIS opnieuw via deze link:

http://www.een.be/programmas/ook-getest-op-mensen/gamen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten